Vill du gå långt? Är du juriststudent, en nyfiken lagspelare och har ambitionen att gå långt? Då är du extra välkommen till INTER. Vi värdesätter nya idéer, nya synsätt och nya tankebanor, inte minst från yngre generationer. Vi erbjuder varje år praktikplatser åt studenter från landets ledande institutioner inom juridik. INTER är, som namnet antyder, en bra genväg mellan skola och näringsliv.

Student

Praktik inom ramen för juristutbildningen

Vi söker dig som vill göra din praktik inom ramen för juristutbildningen hos INTER. Som praktikant kommer du att bistå INTER:s advokater och biträdande jurister med juridiska och administrativa arbetsuppgifter. Huvudsakliga praktikuppgifter är att upprätta rättsutredningar. Du kommer också vara verksam med att upprätta förslag till skrivelser, brev och avtal. Alla våra praktikanter får även var med i domstolsprocesser när vi företräder våra klienter.

Som person bör du vara social, kreativ, noggrann och ansvarsfull. Vi förutsätter att du har goda betyg och formulerar dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Din ansökan får gärna innefatta personligt brev, CV med referenser, betyg och promemoria eller motsvarande inlämningsuppgift som du författat under din juristutbildning. Praktiken är oavlönad och ska ingå i din utbildning. Praktikansökningar behandlas och platser tillsätts löpande.

Skicka dina ansökningshandlingar till advokat Andreas Hagen på andreas.hagen@inter.se.

Andreas Hagen”Att göra skillnad”

”Vi på INTER är ett team där alla uppskattas och respekteras. Tillsammans företräder vi våra klienters intressen. Våra medarbetare är skickliga, professionella och motiverade. Vårt dagliga värv är att göra skillnad i våra klienters vardag genom att snabbt och effektivt ta fram den optimala lösningen på våra klienters problemställningar. Varje leverans ska vara ett hantverk. Vi ska förpacka och presentera lösningen på ett sådant sätt att klienten direkt förstår nyttan. I ett sådant lagspel är alla medarbetare lika viktiga.”

– Andreas Hagen, advokat och partner